אני מאמינה ש…

יש אנשים שמאמינים בעבודה קשה! ולעומתם יש כאלה שרק שומעים עבודה קשה וכבר נתקפים בחולשה וסחרחורת ורוצים למיטה… יש אנשים שמאמינים שצריך לעשות מה שאוהבים! ולעומתם אחרים – לא כל כך יודעים מה הם אוהבים… אני מאמינה שלכל אחד יש את הדרך שמתאימה לו ובאמצעותה הוא או היא יכולים להצליח. צריך רק למצוא מהי הנוסחה… איך עושים זאת?

אולי תחילה יש לשאול את עצמינו מהי בעיננו הצלחה?

בעיני אחד  – בריאות, בעיני אחר – השפעה, מוניטין, מעמד, רכוש או כסף… אחד יאמר זוגיות או משפחה, שלישי יאמר – סיפוק מקצועי והגשמה עצמית… בעיני – הצלחה היא להשקיע ולהשיג ולו גם חלקית דבר שהינו באמת יקר ערך עבורי, משהו שנותן לי את המשמעות בחיים ומעניק לי את הכוח לקום בבוקר ולהתגבר על הקשיים שלפעמים עולים בדרך.

זהו דבר שהינו בעל ערך בעיני להבדיל מדבר "נחשב" או "נחשק" בעיני אחרים… במהלך "התכנית להורים" אשר פיתחתי (במרפאות ילדים ונוער לבריאות הנפש של מכבי שירותי בריאות, במסגרת לימודי הדוקטורט בחוג לרפואה באוניבסיטת תל אביב) ניתנת ההזדמנות לכל הורה לעצור רגע ולשאול את השאלה האחת והחשובה בעיני השועל בספר הקלאסי לכל הגילאים: "הנסיך הקטן" – האם הדרך בה אני הולך כעת היא דרך שיש בה "לב" או דרך ש"אין בה לב"?

א

א

האם הדרך בה אני הולך היא דרך שיש בה ״לב״ או דרך ״שאין בה לב״

המחקר בדק את השפעותיו של טיפול חדשני המשלב רכיבים התנהגותיים ורכיבים סכמתיים על מצבם של ילדים הסובלים מקשיי קשב וריכוז ומצוקה נלווית, תוך העצמת נקודות חוזק והגברת המודעות אליהם. זהו פרוייקט מגוון המזמין את המטפלים והצוות המשתתף ומלווה את הפרוייקט להיות שותפים בתהליך עיצוב אופיו העתידי של הטיפול בבריאות הנפש במגזר הציבורי. הפרוייקט מזמן למטפלים הזדמנות לבדיקה של חוויית השימוש בשאלונים ממוחשבים למטפלים ולמטופלים כאחד והתנסות בעבודה לפי פרוטוקול שיעילותו הוכחה בספרות הרפואית. קבוצת ההורים התקיימה על בסיס הגישה של פרוטוקול התנהגותי קוגניטיבי (Parent Behavioral Training)  אשר הצלחתו נודעת בספרות הרפואית המקצועית העולמית. זהו פרוטוקול שנכתב על ידי פרופ' ראסל בארקלי, 2013.

במהלך התכנית בה ניתן להשתתף גם בשנה זו, אנו עוסקים בחוויות היומיום של ילדינו הגדלים ומתפתחים בסביבה מאתגרת, המשתנה ומתהפכת בקצב הטכנולוגיה וההי טק… קצב שלעיתים מבחינה רגשית קשה להדביק לילדים ולמבוגרים כאחד …כפי שאומר השועל החכם לנסיך הקטן: "הזמן שהשקעת בשושנה שלך הוא שעושה אותה מיוחדת עבורך, רק הלב רואה נכונה, הדברים החשובים באמת סמויים מן העין".

"הזמן שהשקעת בשושנה שלך הוא שעושה אותה מיוחדת עבורך, רק הלב רואה נכונה, הדברים החשובים באמת סמויים מן העין״

לעיתים, ילדינו כמהים וזקוקים לדברים מסוימים שאנחנו המבוגרים לא תמיד מצליחים להבין בזמן – אלא רק בדיעבד – כאשר כבר עלול להיות מאוחר מדי. עבור הילד תשומת לב, מקום בטוח, תחושת קבלה למרות השונות הקיימת, הקשבה ומתן חיזוק לנקודות הטובות – בבית ובבית הספר מהווים צרכים בסיסיים כמו חמצן ומים. בכל אחד יש נקודות של אור אבל, לא לכל אחד הייתה הזדמנות לגדול ולהתפתח בתמיכה של הורה שרואה אותו ומקבל אותו כמות שהוא, הורה שמוכן ומסוגל להיות סקרן באמת ולהכיר את נקודות האור שיש בו, לא אלה שהוא מחפש שיהיו בו או שהיה רוצה שיהיו בו כפיצוי על מה שלא היה בילדותו…

הקש בכדי לקרוא עוד על קבוצות ההורים

כאשת מקצוע בבריאות הנפש, מנחה ומפתחת של סדנאות מבוססות מחקר להורים במסגרת קופות החולים

אני מרגישה כי באמצעות התכנית, עוברים ההורים תהליך עמוק שנוגע  ומצליח לרגש. בתקופה של המפגשים שעורכת כחצי שנה מתאפשר לנו לעצור לרגע אחד את המירוץ ולהתחבר לנפשו ולעולמו של ה״ילד שבי״ או ה״ילד שלי״ – להבין מה חשוב ביותר ומה אולי פחות חשוב… אני מאמינה בכל מאודי כי זהו הרגע בו מתרחש הפלא וההורה מתחבר מחדש לעצמו כילד, מתחבר לדברים עליהם חלם, אותם הצליח. התהליך מאפשר להורה להבין מה עזר לו על מנת להצליח ולהיזכר בתחושה המספקת. אך באותה מידה חשוב שההורה יזכר היכן נחל אכזבה, וכיצד ניתן להתחבר כעת לילד כחלק מ״ילדותו השנייה״ ולהיות עימו בנוכחות הורית שהיא כה חיונית בתהליך הגדילה וההתפתחות

 אני מאמינה בדרך של שילוב פרקטיקה קלינית במרפאות ציבוריות לבריאות הנפש לצד מחקר – לעבוד עם משפחות כחלק מהשרות הציבורי שניתן ללא תשלום ולהנחות אותם תוך תיעוד מדוייק באופן שמאפשר מחקר יעיל ומדוייק. במסגרת המחקר אנחנו צריכים לשאול את עצמנו שוב ושוב מה באמת הועיל מה הועיל יותר ומה לא הועיל כלל. בריאות הנפש היא תחום מהותי המשפיע על בריאותנו בכל יום – ה"אני" הינו מוקד השליטה וקבלת ההחלטות ומכאן שמשפיע על היותי בריא ומאושר

הקש בכדי לקרוא עוד על קבוצות ההורים

%d בלוגרים אהבו את זה: