המלצות להורים בתקופת הקורונה

בתקופה מורכבת זו, כולנו נתונים ללחצים, מתמודדים עם מצבי רוח שלעתים מתעוררים, כמו למשל חוסר כוח לעשות דברים, דכדוך, חרדה או עצבנות ואי שקט. כמענה למצוקות הרבות, קבלו עצות וטיפים שיכולים לשמש אתכם עם הילדים

להירגע

כשאתם רגועים – גם הילדים רגועים זכרו לשים לב לעצמכם, לתקשר את המצוקה שהתעוררה, ולגייס מישהו שניתן לפרוק אצלו את הלב או לבקש עזרה בעת הצורך. מומלץ לתרגל יוגה. באינטרנט יש הרבה אתרים שמאפשרים להתנסות בתרגולים של יוגה. למשל, תרגול מיוחד לשעות הערב – מרגיע ומעורר שינה טובה ותורם לחיזוק המערכת החיסונית. ילדים זקוקים לתוכנית…

חברים ושותפים לדרך

פעילויות מקוונות עם המשפחה המורחבת וחברים יש הרבה דברים שהילדים יכולים לעשות, אך אחד הדברים החשובים הוא למצוא זמן לתקשר עם המשפחה המורחבת ועם חברים. למשל: להתקשר לכמה חברים או לקרובי משפחה, ולהציע פעילויות שאפשר לעשות יחד בזוםפתרון תשחצים עם סבתאמשחק שחמט עם סבא בשיתוף בן דודולילדים הגדולים יותר – העברת פעולה ב-Zoom לחניכים בתנועת…

תכנון ארוחות

הורים רבים מתלוננים שקשה להם כשמשעמם לילד או כשהוא נעשה רעב, ואז מתחילה השתוללות. יש ילדים שכשואלים אותם אם הם רעבים הם אומרים שלא, ודקה אחרי כן הם מתנפלים על כל מה שיש במקרר, במיוחד ילדים צעירים או ילדים עם קשיי ויסות.יש ילדים שבזמן שהם רעבים הם מציקים לכולם ולא מאפשרים לעמוד ולהכין את הארוחה.…

פרטיות ופיקוח הורי

פרטיות חשוב לדעת לסגור דלת כדי להשיג מעט שקט ופרטיות.חשוב לטפח נפרדות של כל ילד ולהעצים אותו או אותה על משימות שהוא יזם והשלים בכוחות עצמו, בנפרד מההורה.עם זאת, חשוב להקפיד על מעקב הורי אחר הפעילות של הילד – מתוך עמדה נפרדת ומכבדת: האם הוא בבינג' סדרות אינסופי? או שמא הוא בוחר בחירות מקדמות בעבורו וצופה…

%d בלוגרים אהבו את זה: