פרטיות ופיקוח הורי

פרטיות

חשוב לדעת לסגור דלת כדי להשיג מעט שקט ופרטיות.
חשוב לטפח נפרדות של כל ילד ולהעצים אותו או אותה על משימות שהוא יזם והשלים בכוחות עצמו, בנפרד מההורה.
עם זאת, חשוב להקפיד על מעקב הורי אחר הפעילות של הילד – מתוך עמדה נפרדת ומכבדת: האם הוא בבינג' סדרות אינסופי? או שמא הוא בוחר בחירות מקדמות בעבורו וצופה בתוכנית בערוץ המדע או ההיסטוריה או מבצע אימון ספורט מול תכנית מתאימה בערוץ הבריאות.

הקשר של ה"מסכים" לזמן איכות

"המסכים – עבד מצוין אך אדון גרוע מאוד" – אם מסייעים לילדים לבחור את התוכניות  המתאימות תוך פיקוח הורי מתאים, אפשר ליהנות ממגוון פעילויות מפתחות וחיוביות שמקדמות את הילד וטובות גם בשבילנו.

זמן איכות קבוע עם כל אחד מההורים יעזור בהתמכרות למסכים. זמן איכות מתוכנן וקבוע מאפשר להורה להרגיע את הילד, ומחזק את הילד במציאת פעילות חיובית שהוא יכול לעשות בעצמו ושתעניק לו הנאה וסיפוק.
שימו לב איך אתם מלווים את הילדים שלכם – האם אתם מעצימים ומטפחים? מקבלים אותם כמו שהם? האם אתם מצפים מהם לדברים שלא מתאימים להם כרגע? או אולי מתוך המתח שאתם שרויים בו אתם מתעצבנים וכלל לא יכולים לסבול כשהילדים עושים טעות?
התייחסו גם להצלחות הקטנות ביותר – מומחים שעוזרים לספורטאים מספרים שאותן התקדמויות ברמה מיקרוסקופית הן אלה שמסתכמות להתקדמות של ממש ולשבירת שיאים של הצלחה.
משימות חשוב להתאים לרמתו של הילד- אפשר לפנות בטלפון אל המורה ולהתייעץ אתה כיצד לפרק את המשימות למשימות יום יומיות פשוטות יותר, וגם רצוי שהיא עצמה תשוחח עם הילד.

%d בלוגרים אהבו את זה: